Terugblik Eetgemak on Tour Laren

Bekijk hier de video

Op donderdag 12 juni streek Eetgemak on Tour neer in het Rosa Spier Huis in Laren, een unieke woon- en werkgemeenschap waar kunst en zorg samenkomen. Deze bijzondere locatie vormde het inspirerende decor voor de tweede editie van Eetgemak on Tour 2025. Het thema van de dag: “Duurzaam? Verrassend lekker!” – met volop ruimte voor ontmoeting, inspiratie en smaakbeleving.

Kunst en zorg als verbindende factor

Het Rosa Spier Huis biedt een thuis aan oudere kunstenaars en wetenschappers, en staat bekend om zijn artistieke sfeer en cultureel programma. Deze omgeving gaf een extra dimensie aan de dag, die in het teken stond van duurzame voeding in de zorg, creativiteit en samenwerking.

Interactieve workshops en verrassende smaken

Deelnemers, voornamelijk zorgprofessionals uit de regio, werden welkom geheten met huisgemaakte lekkernijen, waarna diëtiste Roos Duijts van de Eetgemak Groep een presentatie gaf over duurzaamheid in relatie tot smaak en voedingswaarde. In interactieve workshops dachten de aanwezigen mee over het assortiment van morgen: hoe kunnen we duurzaamheid combineren met smaak, beleving én praktische toepasbaarheid in de zorg?

Tijdens de uitgebreide lunchproeverij konden diverse duurzame gerechten worden geproefd en beoordeeld, waarbij duurzaamheid, smaak en presentatie centraal stonden.

Creatief koken loont

Ook in Laren werd volop meegedacht over het ‘Gerecht van het Jaar’. Zorgprofessionals werden uitgedaagd om zelf een verrassend en duurzaam gerecht te bedenken. Aan het eind van de tour wordt het winnende gerecht opgenomen in het assortiment van Eetgemak.

Eetgemak on Tour reist verder

Na deze tweede succesvolle editie reist Eetgemak on Tour dit najaar door naar de volgende zorglocaties:

  • 16 oktober – Sint Jacob, Heemstede
  • 20 november – Scheldehof, Vlissingen
Deel dit bericht via:

Benieuwd naar het lente menu? Bekijk onze brochure

Brochure lente 2025