Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit verweven in de bedrijfsstrategie van de Eetgemak Groep.
Duurzaamheid is hierbij een belangrijke kernwaarde. Kort gezegd richten wij ons op alles wat wij als producent, dienstverlener en werkgever kunnen doen om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame bedrijfsvoering.
Maar wat gebeurt er nu concreet?
Door het gebruik van groene stroom verminderen wij
onze CO2-uitstoot al met 950 ton per jaar.
Daarnaast zijn wij constant bezig met energiezuinige aanpassingen in onze apparatuur, productieprocessen
en bedrijfspanden, bijvoorbeeld d.m.v. het terugwinnen van warmte uit koel-en vriesinstallaties.
Naast onze reguliere menu’s hebben wij ook een duurzaam menu. In dit menu zijn diverse duurzame componenten opgenomen zoals: biologisch vlees, vleesvervangers, MSC en ASC gecertificeerde vis, plantaardig eiwit en biologische zetmeelproducten zoals aardappels en pasta’s.
Daarnaast blijven wij continu streven naar de meest duurzame oplossingen op het gebied van inkoop. Zo wordt het grootste deel van onze groenten afgenomen bij lokale producenten.
Bij de Eetgemak Groep beschikken we over een team van diëtisten die, in samenwerking met onze culinair adviseurs, lekkere en gezonde menu’s samenstellen en hierin advies geven.
Binnen onze ziekenhuis menu’s werken wij met verschillende cycli die zorgvuldig worden afgestemd per ziektebeeld. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit het herstel bevordert en daarmee de ligduur verkort.
Flexibel bestelsysteem
Wij zijn erg trots op ons unieke en flexibele bestelsysteem. We koken op bestelling en dus op maat. Hiermee bestaat onze totale voedselverspilling uit slechts 1,2% waste en dat is een grote winst!
Inzet van Voedselbanken
Het voedseloverschot wat wij overhouden wordt dagelijks
gedoneerd aan de Voedselbanken. Hiermee wordt ca. 10.000 kg
per jaar aan voedselafval voorkomen.
Onze verpakkingen nemen wij graag van u retour.
Deze worden gerecycled via afvalwerkwerkingsbedrijf Renewi.
Vanaf 2020 hebben wij ieder jaar maar liefst 5.000 kg aan plastic afgevoerd. Dit resulteert in ca. 100.000 gerecyclede verpakkingen.
Door de inzet van slimme routes rijden wij geen onnodige kilometers en zorgen wij altijd voor de meest efficiënte levering bij onze klanten.
Hulp aan werknemers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Trainingen, opleidingen en doorgroeimogelijkheden.
Door onze bedrijfsactiviteiten zo duurzaam mogelijk in te richten heeft de Eetgemak Groep in de loop der jaren een aantal bekende keurmerken en certificaten verkregen:
MSC en ASC-keurmerk: gebruik van vissoorten
die afkomstig zijn van duurzame visserij.
Vlees: geproduceerd met aandacht voor milieu
en dierenwelzijn
SKAL certificaat: productie van biologische maaltijdcomponenten (biologisch vlees en biologische zetmeelproducten)
FSSC 22000 certificaat: voldoet aan de internationale norm voor voedselveiligheid.
ISO 14001 certificaat: voldoet aan de internationale norm voor milieumanagement.
De Eetgemak Groep is constant in beweging om voorloper te blijven op het gebied van verse voeding.
Schrijf je in en blijf op de hoogte voor de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie.
Wij zijn geopend op
maandag t/m vrijdag
van 08:00 tot 16:30 uur
Volg ons op