Duurzaamheid & Kwaliteit

Wat betekent MVO voor de Eetgemak Groep?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit verweven in de bedrijfsstrategie van de Eetgemak Groep.

Duurzaamheid is hierbij een belangrijke kernwaarde. Kort gezegd richten wij ons op alles wat wij als producent, dienstverlener en werkgever kunnen doen om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame bedrijfsvoering.
Maar wat gebeurt er nu concreet?

Groene stroom en vermindering CO2 uitstoot

Door het gebruik van groene stroom verminderen wij
onze CO2-uitstoot al met 350 ton per jaar.

Bos gecompenseerd gas (CO2 gecompenseerd) volgens CER-certificaten.

Er wordt voor in totaal 727 ton bos gecompenseerd.

Daarnaast zijn wij constant bezig met energiezuinige aanpassingen in onze apparatuur, productieprocessen
en bedrijfspanden, bijvoorbeeld d.m.v. het terugwinnen van warmte uit koel-en vriesinstallaties.

Duurzame menucycli

Naast onze reguliere menu’s hebben wij ook een duurzaam menu. In dit menu zijn diverse duurzame componenten opgenomen zoals: biologisch vlees, Beter Leven keurmerk (BLk), vleesvervangers, MSC en ASC gecertificeerde vis, plantaardig eiwit en biologische zetmeelproducten zoals aardappels en pasta’s.

Daarnaast blijven wij continu streven naar de meest duurzame oplossingen op het gebied van inkoop. Zo wordt het grootste deel van onze groenten afgenomen bij lokale producenten.

Diëtetiek en culinair advies op maat

Bij de Eetgemak Groep beschikken we over een team van diëtisten die, in samenwerking met onze culinair adviseurs, lekkere en gezonde menu’s samenstellen en hierin advies geven.

Binnen onze ziekenhuis menu’s werken wij met verschillende cycli die zorgvuldig worden afgestemd per ziektebeeld. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit het herstel bevordert en daarmee de ligduur verkort.

Tegengaan van voedselverspilling

Flexibel bestelsysteem
Wij zijn erg trots op ons unieke en flexibele bestelsysteem. We koken op bestelling en dus op maat. Hiermee bestaat onze totale voedselverspilling uit slechts 1,4% waste en dat is een grote winst!

Inzet van Voedselbanken
Het voedseloverschot wat wij overhouden wordt dagelijks
gedoneerd aan de Voedselbanken. Hiermee wordt jaarlijks ongeveer 35.000 kg voedselafval voorkomen, wat neerkomt op 70.000 gedoneerde maaltijden per jaar.

Recycling van verpakkingen

Onze verpakkingen nemen wij graag van u retour.
Deze worden gerecycled via afvalwerkwerkingsbedrijf Renewi.

Vanaf 2020 hebben wij ieder jaar maar liefst 5.000 kg aan plastic ingenomen en op de juiste manier verwerkt. Dit resulteert in ca. 100.000 gerecyclede verpakkingen.

Slim logistiek systeem

Door de inzet van slimme routes rijden wij geen onnodige kilometers en zorgen wij altijd voor de meest efficiënte levering bij onze klanten, terwijl we ons voorbereiden op een toekomstige vloot die geschikt is voor het beleveren van zero emissie-zones.

Personeel

Hulp aan werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Trainingen, opleidingen en doorgroeimogelijkheden.

Duurzaamheidskenmerken, voedselveiligheid en milieucertificaten

Door onze bedrijfsactiviteiten zo duurzaam mogelijk in te richten heeft de Eetgemak Groep in de loop der jaren een aantal bekende keurmerken en certificaten verkregen:

MSC en ASC-keurmerk: gebruik van vissoorten
die afkomstig zijn van duurzame visserij.

Vlees: geproduceerd met aandacht voor milieu
en dierenwelzijn

SKAL certificaat: productie van biologische maaltijdcomponenten (biologisch vlees en biologische zetmeelproducten)

FSSC 22000 certificaat: voldoet aan de internationale norm voor voedselveiligheid.

ISO 14001 certificaat: voldoet aan de internationale norm voor milieumanagement.

Benieuwd naar de feestdagen menu's? Bekijk onze brochure

Brochure feestdagen 2024