Eetgemak & Tommy Tomato

Plant een zaadje, oogst een gezonde generatie!

Samenwerken is een belangrijke pijler voor de Eetgemak Groep. Als partner zijn we graag nauw betrokken bij onze klanten en leveranciers en streven we samen naar een duurzame toekomst. Met TommyTomato doen we dat ook daadwerkelijk voor de volgende generatie: kinderen!
Video afspelen

‘Alle kinderen groente-eters voor het leven maken’. Dat is de missie van TommyTomato. Daarom bezorgen ze een warme lunch vol groente op de basisschool. Bovendien maken ze groente eten leuk, met lessen over voeding en kookles in de klas.

De start-up begon drie jaar geleden in een eigen keukentje en is inmiddels uitgegroeid tot drie hubs in Haarlem, Den Haag en Utrecht. En ze zitten niet stil. Later dit jaar komen er hubs in Rotterdam en Eindhoven bij.

Groente tot leven brengen als Soeperhelden

Om de missie waar te maken gaat TommyTomato verder dan warme lunches op school. Zo brengen ze groenten tot leven in de rol van Soeperhelden, organiseren ze kookles en leveren ze leuke speel-en-leer-opdrachten. Want hoe leuker je het maakt, hoe beter die groenten erin gaan.

TommyTomato vindt het superbelangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom helpen ze ouders die de lunch niet (geheel) kunnen betalen. Ouders bepalen zelf wat ze wél kunnen betalen voor de lunch en de rest betaalt TommyTomato met sponsorgeld van bedrijven, stichtingen en particulieren.

Groente-eters voor het leven

Eetgemak is vanaf het begin betrokken geweest bij TommyTomato. Het doel om kinderen kennis te laten maken met groenten en verschillende smaken, sluit feilloos aan bij de missie ‘Zien eten, doet eten’ van Eetkomeet – het merk van Eetgemak voor kleinere kids. Waar TommyTomato zich richt op basisscholen, richt Eetkomeet zich op de kinderopvang. Samen ontwikkelen we aantrekkelijke maaltijden voor kids, boordevol groente. Door groente en plezier aan elkaar te koppelen, worden zelfs de moeilijkste eters groente-eters voor het leven. En daar dragen we graag aan bij!