Ontdek onze 350 grams maaltijden

In de zorgmarkt is een duidelijke verandering zichtbaar: de vraag naar kleinere maaltijden neemt toe, zowel binnen zorginstellingen (intramuraal) als voor mensen die thuis worden verzorgd (extramuraal).

Te grote porties leidt tot ondervoeding

De standaard porties van 500 gram blijken vaak te groot te zijn. Dit leidt niet alleen tot voedselverspilling, maar heeft ook een negatieve invloed op de eetlust van cliënten. Wanneer maaltijden te groot zijn, kunnen ze ontmoedigend werken, wat ertoe leidt dat mensen minder eten dan nodig is. Dit verhoogt het risico op ondervoeding, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid en het welzijn van kwetsbare personen.

Grotere variatie in voedingsbehoeften

Met de toename van het aantal mensen dat langer zelfstandig thuis blijft wonen, variëren de voedingsbehoeften sterk. Daarom hebben wij nu maaltijden van 350 gram ontwikkeld. Met de kleinere porties willen we voedselverspilling verminderen en mensen de vrijheid te geven om te kiezen voor een hoeveelheid die beter bij hun eetlust en voedingsbehoeften past.

Duurzame aanpak en grotere klanttevredenheid

Kortom, deze aanpak heeft meerdere voordelen. Ten eerste draagt het bij aan een duurzamere manier van omgaan met voedsel, omdat er minder eten wordt weggegooid. Het is een stap in de richting van een zorgvuldiger en bewuster gebruik van resources, wat past binnen de maatschappelijke verantwoordelijkheid van zorgorganisaties.

Ten tweede bevordert het de klanttevredenheid. Door de keuze te bieden tussen grote en kleine porties, kunnen mensen hun maaltijden beter afstemmen op hun persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Zo streven we niet alleen naar een hogere tevredenheid onder onze cliënten, maar ook naar een positieve impact op het milieu.