Nieuw kennisplatform DidZ

“Nieuw kennisplatform voor MVO ondersteuning in de zorg”

DidZ: Nieuw kennisplatform voor MVO ondersteuning in de zorg Iedereen is wel bekend met de term ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Wij zijn dan ook ontzettend blij om te mogen melden dat het ons gelukt is om een platform op te zetten waarin wij met elkaar het verschil gaan maken op het gebied van duurzame zorg.

Binnen DidZ (duurzaamheid in de zorg) zijn verschillende expertises samengebracht waardoor het mogelijk is om via één aanspreekpunt organisaties te adviseren en te begeleiden in alle vrijwel alle facetten van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Met het platform DidZ, bestaande uit de Eetgemak Groep, de ICS Groep, Care Culinair, @Arbo en Orbisk, wordt advies en begeleiding geboden voor een duurzame bedrijfsvoering van de zorgorganisaties die in lijn ligt met de “Green Deal Duurzame Zorg voor Gezonde Toekomst”.

De gezondheidszorg wordt enerzijds geconfronteerd met de effecten van klimaatverandering op de gezondheid. Anderzijds draagt de zorgsector bij aan milieueffecten en klimaatverandering als een van de vervuilers. Het tegengaan van klimaat- en milieueffecten is daarom in het belang van de zorgsector. In de ‘Green deal Duurzame Zorg voor een gezonde toekomst’ zijn hiervoor afspraken vastgelegd.

Het platform wil zorgorganisaties bewust maken van de mogelijkheden die er zijn om de bedrijfsvoering duurzamer te maken en kosten te besparen. Hierbij valt te denken aan mogelijkheden op het gebied van maaltijdoplossingen, advies op afval en waterverbruik, soft en hard services met besparingspotentieel, trainingen en duurzame inzet van personeel.

Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.didz.info

didz duurzaamheid in de zorg