Eetgemak Groep start samenwerking met Flevoziekenhuis

“Een compleet voedingsconcept dat bijdraagt aan het herstel van de patiënt”

Vanaf dinsdag 5 juli  start de Eetgemak Groep een samenwerking met het Flevoziekenhuis in Almere voor de verzorging van een compleet voedingspakket. “Een optimale gezondheidswinst en kwaliteit van leven voor iedere patiënt, in alle fasen van het leven”, is de gezamenlijke missie die de betrokken partijen hierbij nastreven.

Het voedingsconcept ‘Zorg met Smaak’, wat door het Flevoziekenhuis in juni 2021 succesvol geïntroduceerd is, faciliteert deze missie. Ziek zijn en in een ziekenhuis verblijven vraagt enorm veel van patiënten, zowel geestelijk als lichamelijk. Om te herstellen en sneller op kracht te komen is het daarom belangrijk dat patiënten goed en eiwitrijk eten. Het voedingsconcept helpt daarbij omdat het aanbod zorgvuldig wordt afgestemd op het herstel van de patiënt.

Naast een sneller herstel draagt het nieuwe concept ook bij aan een gastvrije beleving binnen het ziekenhuis. Patiënten hebben zelf de keuze welke gerechten en tussendoortjes ze willen eten. Daarnaast kunnen ze zelf hun eetmoment bepalen en is het mogelijk om samen met de familie te eten.

Dit concept sluit naadloos aan op de filosofie van de Eetgemak Groep: verse maaltijden op maat die ontwikkeld worden door medisch experts en culinair adviseurs. Met behulp van diëtisten worden de gerechten zo goed mogelijk afgestemd op het herstel en/of het welbevinden van de patiënt.

“Ons doel is optimale en aantrekkelijke voeding aan te bieden die bijdraagt aan het herstel van patiënt. Samen met de Eetgemak Groep verwachten wij onze patiënten in de toekomst optimaal te kunnen bedienen.”, aldus Jopke van den Broek, manager foodservice ai bij het Flevoziekenhuis. 

flevoziekenhuis eetgemak groep