Eetgemak Groep introduceert tussendoortjes voor zorginstellingen

Bij de Eetgemak Groep breiden we ons voedingsaanbod uit, dat al met succes in diverse Nederlandse ziekenhuizen wordt toegepast. Vanaf nu kunnen ook zorginstellingen profiteren van deze innovatieve en voedzame tussendoortjes, naast de verse warme gerechten die Eetgemak al aanbiedt; een mooi voorbeeld van hoe onze expertise binnen zowel care als cure naadloos op elkaar aansluit.

De voordelen van tussendoortjes in de zorg

Het toevoegen van tussendoortjes aan het dagelijkse voedingspatroon van zorgcliënten biedt tal van voordelen. Ouderen hebben een verhoogde behoefte aan eiwitten en energie om gezond te blijven en optimaal te herstellen van ziektes en behandelingen. De FoodforCare tussendoortjes zijn speciaal samengesteld om aan deze behoeften te voldoen.

Meer dan voeding alleen

Naast het leveren van essentiële voedingsstoffen zorgen tussendoortjes voor een completer en gevarieerder menu, wat de tevredenheid van de cliënten verhoogt. Het biedt ook extra contactmomenten met voedingsmedewerkers, wat de sociale interactie bevordert. Dit draagt bij aan een betere mentale gezondheid en stimuleert cliënten om in beweging te komen, wat essentieel is voor het behoud van mobiliteit en daarmee de kwaliteit van leven.

Daarnaast blijkt uit onderzoeken van het FoodforCare fonds dat een hogere eiwit – en energie inname via tussendoortjes leidt tot een beter herstel van spiermassa en een snellere genezing na behandelingen of revalidatie.

Positieve impact op ondervoeding

Het aanbieden van tussendoortjes helpt het ondervoedingscijfer in zorginstellingen te verlagen, dat momenteel tussen de 15 en de 20% ligt in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Door proactief tussendoortjes aan te bieden draagt de Eetgemak Groep bij aan de preventie van ondervoeding, wat cruciaal is voor de algehele gezondheid van zorgcliënten.

Verbetering van het welbevinden

De tussendoortjes worden ervaren als een prettige onderbreking van het dagritme, wat bijdraagt aan het algehele welbevinden van cliënten. Door een gevarieerd assortiment aan te bieden, worden niet.

Interesse? Voor meer informatie, download onze folder ‘De kracht van tussendoortjes’