Diëtistendag: Een blik op innovatie en samenwerking in de wereld van voeding

28 september 2023 was een bijzondere dag. Dit was de eerste editie van de Diëtistendag. Hier kwamen diëtisten uit het land samen om de laatste ontwikkelingen, innovaties en samenwerkingen in de wereld van voeding te bespreken. Deze dag stond in het teken van vooruitgang en het delen van kennis. Met als doel om de gezondheid en het welzijn van onze samenleving te verbeteren. Laten we eens terugkijken op deze inspirerende dag.

De kracht van samenwerking

Een van de opvallende aspecten van de Diëtistendag 2023 was de nadruk op samenwerking. Diëtisten, voedingsdeskundigen, gezondheidsexperts en andere professionals bundelden hun krachten om een gezonde voedingsgemeenschap te creëren. De samenwerking tussen verschillende disciplines en vakgebieden is essentieel om de complexe uitdagingen op het gebied van voeding aan te pakken en oplossingen te vinden die ons allemaal ten goede komen.

Sprekers en presentaties

Tijdens de Diëtistendag hadden we het genoegen om twee vooraanstaande gastsprekers te verwelkomen. Eén van hen was Guusje van Tienhoven, een ervaren impactcoach bij Greendish. Hierbij begeleid zij chef-koks en horecaondernemers in het verduurzamen van hun menukaart door middel van advies. Zij deelde waardevolle inzichten over het integreren van duurzaamheidsaspecten in voedingsadvies en de rol van een diëtist in het bevorderen van duurzame eetgewoonten.

De andere spreker was Lex Verdijk, die zijn expertise deelde over onderzoek naar d e rol van eiwit voor spierbehoud bij veroudering. Zijn presentatie bood waardevolle inzichten in het gebruik van eiwitten in voeding en de rol ervan bij het optimaliseren van de voedingsinname voor verschillende doelgroepen. De aanwezige diëtisten kregen zo een brede en informatieve kijk op zowel duurzaamheid als voedingsonderzoek.

Het menu van de toekomst

Tijdens deze dag werd er een heerlijke, geheel plantaardige lunch geserveerd. Chef Kenny liet tijdens een workshop zien dat lekker eten niet áltijd vlees hoeft te bevatten. Naast lekker eten, werd er ook stof tot nadenken geserveerd. Ook was er ruimte voor een gezonde discussie en vragen. Dank aan onze creatieve chefs voor het verzorgen van deze heerlijke lunch.

De Diëtistendag 2023 was een onmisbaar evenement voor iedereen die betrokken is bij de voedingsindustrie. Het bood een platform voor kennisuitwisseling, samenwerking en het verkennen van de nieuwste ontwikkelingen in dit belangrijke vakgebied. Laten we de opgedane inzichten benutten en gezamenlijk streven naar een gezondere en gelukkigere samenleving door middel van voeding.