Mis het niet! Dé dag voor diëtisten en voedingsspecialisten om samen de toekomst van voeding te verkennen. De voedseltransitie brengt grote uitdagingen met zich mee, maar biedt ook unieke kansen voor de diëtetiek. Hoe houden we gerechten smaakvol en betaalbaar, terwijl we de doelstellingen van de eiwittransitie behalen? Denk je met ons mee over hoe we deze kansen kunnen benutten?
Laat je inspireren door onze gastsprekers Manon van den Berg (Radboud UMC) en Hinke Kruizenga (Amsterdam UMC). Zij delen hun inzichten over plantaardige voeding en hoe je deze kunt vertalen naar de praktijk. Daarnaast bieden wij drie interactieve workshops, waarin ons team van diëtisten praktische tips geeft die je direct kunt toepassen in je eigen organisatie. En uiteraard mag een inspirerende plant-aardige lunch niet ontbreken!
Bekijk hieronder het volledige programma.
Nieuw dit jaar is dat we, naast onze vertrouwde diëtisten, ook voedingsspecialisten van harte welkom heten. Het programma is speciaal aangepast om iedereen te inspireren op weg naar een gezonde, plant aardige toekomst.
11:30 – 12:00 | Ontvangst |
12:00 – 12:30 |
Welkomstwoord Terugblik 2023 |
12:30 – 13:15 | Spreker 1: Manon vd Berg |
13:15 – 14:00 | Lunch |
14:00 – 14:45 | Spreker 2: Hinke Kruizenga |
14:45 – 16:30 |
Workshops 1: Plantaardig gerecht creëren 2: Plantaardige gerechten aantrekkelijk maken 3: Plantaardige Bingo |
16:30 – 17:00 | Samenvatting van de workshops en wensen editie 3 |
17:00 – 17:30 | Borrel |
17:30 | Afsluiting |
Dr. Manon van den Berg is themaleider voeding, senior onderzoeker en diëtist binnen het Radboudumc. Ze houdt zich bezig met het ziekenhuisbrede voedingsbeleid, wetenschappelijk voedingsonderzoek en onderwijs over voeding voor geneeskunde en biomedische wetenschap studenten.
Hinke Kruizenga is diëtist-onderzoeker bij de afdeling dietetiek & voedingswetenschappen en themaleider duurzaamheid voor het onderwerp voeding in Amsterdam UMC. Ook coördineert ze het kennis- en expertisecentrum Voeding & Beweging NU.
Wij zijn geopend op
maandag t/m vrijdag
van 08:00 tot 16:30 uur
Volg ons op