Diëtetiek-dag 2024

De Toekomst is Plant Aardig

Om in de toekomst iedereen van voldoende, gezond en lekker eten te voorzien, met respect voor de aarde, zal ons voedselpatroon moeten veranderen…

Wat kun je verwachten?

Mis het niet! Dé dag voor diëtisten en voedingsspecialisten om samen de toekomst van voeding te verkennen. De voedseltransitie brengt grote uitdagingen met zich mee, maar biedt ook unieke kansen voor de diëtetiek. Hoe houden we gerechten smaakvol en betaalbaar, terwijl we de doelstellingen van de eiwittransitie behalen? Denk je met ons mee over hoe we deze kansen kunnen benutten?

Laat je inspireren door onze gastsprekers Manon van den Berg (Radboud UMC) en Hinke Kruizenga (Amsterdam UMC). Zij delen hun inzichten over plantaardige voeding en hoe je deze kunt vertalen naar de praktijk. Daarnaast bieden wij drie interactieve workshops, waarin ons team van diëtisten praktische tips geeft die je direct kunt toepassen in je eigen organisatie. En uiteraard mag een inspirerende plant-aardige lunch niet ontbreken!

Bekijk hieronder het volledige programma.

Nieuw dit jaar is dat we, naast onze vertrouwde diëtisten, ook voedingsspecialisten van harte welkom heten. Het programma is speciaal aangepast om iedereen te inspireren op weg naar een gezonde, plant aardige toekomst.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Schrijf je nu in

Dietetiek-dag 2024

Programma

11:30 – 12:00 Ontvangst
12:00 – 12:30

Welkomstwoord

Terugblik 2023

12:30 – 13:15 Spreker 1: Manon vd Berg
13:15 – 14:00 Lunch 
14:00 – 14:45 Spreker 2: Hinke Kruizenga
14:45 – 16:30

Workshops

1: Plantaardig gerecht creëren

2: Plantaardige gerechten aantrekkelijk maken

3: Plantaardige Bingo

16:30 – 17:00 Samenvatting van de workshops en wensen editie 3
17:00 – 17:30 Borrel
17:30 Afsluiting

Spreker: Manon van den Berg (Radboudumc)

Dr. Manon van den Berg is themaleider voeding, senior onderzoeker en diëtist binnen het Radboudumc. Ze houdt zich bezig met het ziekenhuisbrede voedingsbeleid, wetenschappelijk voedingsonderzoek en onderwijs over voeding voor geneeskunde en biomedische wetenschap studenten.

Spreker: Hinke Huizenga (Amsterdam UMC)

Hinke Kruizenga is diëtist-onderzoeker bij de afdeling dietetiek & voedingswetenschappen en themaleider duurzaamheid voor het onderwerp voeding in Amsterdam UMC. Ook coördineert ze het kennis- en expertisecentrum Voeding & Beweging NU.

Een terugblik...

Benieuwd naar de feestdagen menu's? Bekijk onze brochure

Brochure feestdagen 2024